header-banner-image

Panik

Atak

Panik Atak

Panik Atak nedir?
Panik atak aralıklarla tekrar eden, kişiyi dehşet içinde bırakan korku nöbetleriyle kendini gösteren panik bozukluğa verilen addır. Panik atak yaşayan kişi gerçekdışı düşüncelerle paniğe kapılarak, öleceğine inanabilir.

Panik Atak Sebepleri Nelerdir?
Panik atak genellikle yirmili yaşlarda ortaya çıkmakla birlikte hemen her yaştan kişide görülebilmektedir. Genetik özelliklerin yanı sıra panik atak sebepleri arasında farklı faktörler de rol oynayabilir.

Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
Panik atak yaşayan kişi, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, uyuşma ve titreme gibi belirtiler gösterilir. Bir felakete uğrayacağını, kalp krizi geçireceğini, öleceğine inanır. Belirtiler öylesine gerçektir ki çevresindeki kişiler gerçekten ciddi bir kalp krizi geçirdiğini düşünebilirler.

Panik Atak tanısı nasıl konulur?
Panik atak şikayetiyle gelen kişinin ilk önce fiziksel bir rahatsızlığı olup olmadığı araştırılır. Hastanın fiziksel rahatsızlığı olsa bile bu panik atak yaşamadığını göstermez. Panik atak tanısını muhakkak bir uzmanın koyması gerekir.

Panik Atak geçer mi?
Panik atak doğru tedavi yöntemleri ile üstesinden gelinen bir rahatsızlıktır. Kişinin doktorunun verdiği ilaçları panik atak tedavisi sonrasında da tekrarlamasını önlemek için öngörülen süre boyunca kullanması gerekir.

Panik Atak ne kadar sürede geçer?
Panik atak çok şiddetli belirtiler gösterdiği için kişiler hiçbir zaman düzelemeyeceğini düşünebilir. Bu yanlıştır. Doğru tedavi yöntemi ile panik atak düzelir. Bu süreç kişiden kişiye göre değişmektedir. Panik atak ilaç tedavisi için anti depresanların yanı sıra sakinleştiriciler de kullanılabilir. Psikoterapi de tedavinin önemli bir parçasıdır. Panik atak tavsiye psikolog ve hekimler ile birlikte yol alınarak atlatılabilecek bir rahatsızlıktır. Panik atak Konya çevresinde terapi için Psikon Terapi’ye başvurabilirsiniz.